2012. november 28., szerda

Tippek, trükkök

amit elkövettünk, mert...

Sokszor csak azután jövünk rá, hogy mit miért pont úgy kell csinálni, amikor már kipróbáltunk valami mást, és nem igazán jött be az újítás. Ezt a bejegyzést minden új dolog esetén frissíteni fogom, szóval remélem naprakész leszek :)

A legfrissebb javítani való, hogy bevonatos torta alá csak növényi habalapot, vagy vajas krémet szabad kenni. Én a megmaradt tejszínes krémmel vontam be egyik tortámat, és reggelre kifolyt valami cukros lé a bevonat alól. Persze a torta ehető és finom maradt, de a szép bevonat elvékonyodott, és megcsúnyult. Vegyük a fáradságot és készítsünk 25 dkg vajból és ugyanannyi porcukorból egy csepp vanília vagy mandula aromából vajkrémet, vagy csak simán vonjuk be vékonyan habalappal, és csak arra tegyük a bevonót!

Ha főzött krémet készítünk csak a teljesen hideg krémet keverjük össze a margarinossal, különben az kicsapódik, és nem lesz szép.

folyt. köv. ....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése