2013. június 1., szombat

Pogácsa, vagy almás táska azonos alapból

Van egy kedvenc pogi receptem. Elronthatatlan. De tényleg! Biztosan többen is ismeritek, aki nem, az feltétlenül próbálja ki!
25 dkg margarin, 25 dkg sima liszt, 25 dkg túró és egy nagy csipet só. Nagyon egyszerű. Összegyúrjuk, egy éjszakát hűtőben pihentetjük, másnap kb. egy cm vastagra nyújtjuk tojással megkenjük és sajttal, vagy köménymaggal, esetleg szezámmaggal megszórjuk, majd 190 fokos sütőben ropogósra sütjük. Magas zsiradéktartalma miatt nem szárad ki, így előre is megsüthetjük. Azért persze frissen a legfinomabb :)
Ebből hogyan lesz almás táska? Ugyanez a recept csak rétesliszt kell bele sima helyett, és kevesebb só. Ezt is pihentetjük egy éjszakát, és másnap vékonyra nyújtjuk.
Kb. 5x5 cm-es négyzetekre felvágjuk és mehet bele a töltelék. Az almát kicsumázzuk, meghámozzuk, és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Cukorral és őrölt fahéjjal félkeményre pároljuk, hiszen a sütőben nem száradhat ki teljesen, de a tésztát sem áztathatja el. Megtöltjük a négyzeteket, és a sarkait összefogva kis batyukat formázunk. 170 fokos sütőben ropogósra sütjük, és még forrón megszórjuk porcukorral.
Ez az én 2 in 1 receptem :) Mindegyik nagyon finom, és gyorsan elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése