2013. június 1., szombat

Pörkölt kicsit másként, ahogy mi szeretjük

Ha időm és lehetőségem van rá, mindig a paprika tv-t nézem. Elég ritkán használom fel az ott látottakat, hallottakat, de egyik este ketten néztük apával és Magos Zoli főzött ha emlékeim nem csalnak, akkor Andrássy-gulyást. Következő hétvégén ez lett a menü. Mivel nem emlékeztünk tökéletesen a receptre, én a saját verziómat osztanám meg veletek. Az eredeti biztosan marhalábszárból készült, mi sertéslapockából főztük.
Szóval egy nagy vöröshagymát felaprítunk és zsíron kicsit megpároljuk. A tűzről levéve egy-két kávéskanál őrölt paprikával megszórjuk (aki csípősen szereti, tehet rá azt is bátran), majd a kockára vágott húst (kb. 60 dkg) rádobjuk és visszatesszük, így kicsit megpirítjuk a húst kívülről. Ezután sózzuk, borsozzuk és ha nem marhahúsból készítjük, akkor kevés vízzel felöntjük. Fedőt rá, és majdnem teljesen puhára pároljuk. Mikor már majdnem kész, szükség esetén utána sózunk, borsozunk, és friss, esetleg szárított majorannával tovább ízesítjük. Én személy szerint nem szeretem a majorannát, csak a véres hurkában, így én csak keveset tettem bele, aki szereti, használja bátrabban. Ezután felnyitunk egy kicsi sűrített paradicsom konzervet, és beleöntjük a pöribe, sőt egy korty vörösborral tovább fokozzuk az ízhatást. Én kicsit savanykásnak találtam, ezért egy evőkanál ketchuppal megédesítettem. Összeforraljuk és galuskával, vagy főtt burgonyával tálaljuk.
Mióta így készült a pörkölt, azóta nem is esszük máshogy. Próbáljátok ki ti is! Ha az eredeti receptet szeretnétek elkészíteni itt megtaláljátok :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése