Az örök kedvenc sok tortám alapját képezte/képezi most is, hiszen szinte mindenki szereti, mégsem "csak" csoki torta és nagyon könnyű elkészíteni. A torta alapja lehet hagyományos piskóta, vizes piskóta, vagy én kedvencem az olajos piskóta
Hozzávalók:
- 10 db hagyományos sport szelet, nem a modern változat!
- 5 dl növényi habalap, vagy 1 liter tejszín (ehhez min. 4-5 habfixáló)
- piskóta
Elkészítés:
A sportcsokikat apróra tördeljük, és felöntjük annyi tejszínnel, hogy éppen ellepje. Kezdők vízgőz felett, mikróban, a bátrabbak melegíthetik közvetlenül a tűzhelyen is. Nem kell felforralni! Elég annyira melegíteni, hogy ha keverjük és látjuk, hogy a csoki szépen olvad, vegyük is le a hőről és csak úgy magába kevergetve olvasszuk fel a csokit teljesen. Legjobb ha egy éjszakát hagyjuk a hűtőben dermedni, másnap szoba hőmérsékleten pihentessük, majd mixerrel felhabosítjuk, és kedvünk szerint a maradék felvert tejszínnel krémet varázsolunk belőle. Ha kész tölthetjük a piskótát, és íme a csodás csokis sportszelet torta!
Ezek a torták egyébként mind a kezdeti időkből valók, látszik rajtuk a "home made style". Az íz a lényeg, és a szívből jövő szeretet, amivel ezek a kis gyors finomságok is készültek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése